Extra beveiligingstips voor je huis

Een waakhond, een alarmsysteem thuis, camerasysteem, wapens… Het zijn allemaal middelen die je kunnen beschermen tegen inbraak. Het kan echter natuurlijk nooit kwaad om nog wat extra tips en tricks toe te passen waardoor je huis nog veiliger wordt. Hieronder hebben we nog wat extra beveiligingstips van Beveilig Je Huis om je woning nog beter te beschermen.

Allereerst is het belangrijk om bewuster te gaan wonen. Leg bijvoorbeeld geen waardevolle spullen in het zicht van inbrekers. Ook wanneer je even je huis uit gaat, is het natuurlijk wel van belang om dat extra veiligheidsslot ook echt op slot te doen. Anders werkt het immers niet. Het is ook belangrijk om geen inbraakmiddelen rondom het huis te hebben. Een ladder op het dak van de garage is immers snel beneden en de koevoet in het niet afgesloten schuurtje kan snel worden toegepast.

Houd uw huis goed zichtbaar
Zoals wij ook al schreven in onze inbraakpreventietips is het ook belangrijk dat je huis van afstand goed zichtbaar is. Zaken zoals een hoge heg, bomen, of dicht struikgewas of schutting geven inbrekers de kans om ongezien hun slag te slaan. Maak het ze dus niet te makkelijk en houdt bijvoorbeeld uw heg kort en het struikgewas niet zo dicht begroeid.

Beveilig zowel boven als beneden
Daarnaast is het ook belangrijk om te bedenken dat u niet alleen een goed beveiligingssysteem op deuren en ramen beneden hebt. Het is immers ook belangrijk om de bovenverdieping net zo goed te beveiligen. Via een ladder of een boom naast het huis is een inbreker immers snel bij de bovenverdieping. Zorg dus daar ook voor extra veiligheidssloten, grendels en een goede beglazing.

Markeer waardevolle spullen en berg ze op
Een ander goed idee is om uw waardevolle spullen te markeren met bijvoorbeeld uw sofi-nummer. Hierdoor worden spullen zoals een laptop of Playstation 4 al veel minder interessant. Zoals we al zeiden is het ook belangrijk dat u deze spullen niet alleen uit het zicht legt, maar berg ook kostbaarheden zoals sieraden op in een afgesloten kastje of kluis. Het kost een inbreker namelijk veel minder tijd om uw gouden kostbaarheden zo van uw nachtkastje te grissen, dan wanneer hij hiervoor een kast moet openbreken. Van uw meest waardevolle spullen zoals sieraden kunt u ook een foto maken en beschrijving maken, met bijvoorbeeld een serienummer of bouwjaar. Met deze middelen kan de politie makkelijker uw spullen terugvinden en het helpt ook bij uw verzekeraar.

Installeer een auto-volgsysteem
Wanneer een inbreker uw huis binnen weet te komen en op de keukentafel een autosleutel zit liggen, dan zal hij niet nalaten om uw auto ook mee te nemen. Het kan daarom ook handig zijn om in uw auto een volgsysteem te laten installeren. Op deze manier kan de politie uw gestolen auto snel weer terugvinden.

Het is natuurlijk ook mogelijk om iemand langs te laten komen die je woning controleert op mogelijke inbraakgevoelige plekken. Zo iemand kan je advies geven over welk alarmsysteem eventueel handig is om aan te schaffen of welk beveiligingssysteem u in huis kunt nemen. Wij komen natuurlijk graag bij u langs om te voorzien van het nodige advies.