Inbraakpreventie tips

Natuurlijk helpen wij graag met het beveiligen van uw woning. Naast dat wij u graag producten leveren zoals onze diverse alarmsystemen, bieden wij u ook graag gratis advies. Om deze reden hebben wij hieronder tien tips van de politie over hoe u uw huis inbraakproof kan maken.

Bel 112
Allereerst: wanneer u een verdachte situatie in uw buurt ziet, kunt u altijd het beste voor de zekerheid 112 bellen. Niemand kent uw eigen straat immers beter dan u. Wanneer u dus onraad ruikt is het verstandig om aan de bel te trekken. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een takje tegen de deur van uw buurman aanzet die op vakantie is. Ook kunt u denken aan telkens weer die ene blauwe Volvo met twee sinistere figuren erin aan het einde van de straat. Bel dus altijd 112 bij onraad. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Sluit ramen en deuren af 
Wanneer u uw woning verlaat, sluit dan altijd goed uw ramen en deuren af voordat u vertrekt. Draai ook altijd uw deur op slot.  Zelfs wanneer u even een kwartiertje de hond uit gaat laten, is het raadzaam om alles goed af te sluiten. Een inbreker is bij een open deur immers zo binnen en heeft maar enkele minuten nodig om uw huis te ontdoen van zijn kostbaarheden. Heeft u een poortdeur? Zorg dan ook dat die goed op slot is.

Verlicht uw tuin
Een goede verlichting in uw tuin is ook belangrijk. Wanneer er immers een lamp bij uw achterdeur hangt is het al minder aantrekkelijk voor inbrekers om hierdoor naar binnen te gaan. De verlichting zorgt er immers voor dat ze voor omwonenden goed te zien zijn. Het is ook een goed idee om een lamp aan te schaffen die bij beweging aanspringt. De lamp zorgt ervoor dat de inbreker plotseling in een fel licht staat, wat hem waarschijnlijk het hazenpad doet kiezen.

Leg kostbaarheden uit het zicht
Heeft u kostbare apparaten in huis zoals laptops en iPads? Leg deze dan uit het zicht. Het is immers veel aantrekkelijker om in een huis in te breken waar zulke kostbaarheden vanaf buiten zichtbaar zijn, dan wanneer slechts een lege tafel te zien is wanneer een inbreker voorbijloopt. Dus vergeet niet voordat u van huis weggaat zaken als laptops, Ipads, telefoons en andere dergelijke zaken uit het zich te leggen. Berg ze veilig op in bijvoorbeeld een kast.

Houd beplanting kort
Heeft u beplanting zoals struiken rondom het huis staan? In dat geval is het handig om de struiken goed kort te houden. Op die manier is uw huis goed te zien voor buren en voorbijgangers. Een evinbreker wordt op die manier snel en tijdig opgemerkt, waarna een  buur de politie voor u kan inschakelen.

Verwijder kliko’s en ladders
Het is ook van groot belang dat er geen kliko’s, ladders of andere hulpmiddelen bij uw huis staan die kunnen worden gebruikt door een inbreker om naar binnen te klimmen. Ruim uw ladder netjes op in uw schuur en zet uw kliko vast met een goed hangslot.

Maak een Whatsapp-groep
Natuurlijk bent u niet altijd thuis, maar vindt u het wel fijn als meerdere ogen uw huis in de gaten houden. Neem daarom contact op met uw buren en maak een Whatsapp-groep aan. Wanneer iemand uit uw buurt onraad spot, kan hij dit snel melden in de app-groep. Vervolgens kan er actie worden ondernomen.

Tot slot
Verder raden wij altijd aan om uw schuifpui te beveiligen met een speciaal hiervoor geschikt slot. Deze is namelijk extra inbraakgevoelig. Een goed alarmsysteem op de pui zetten kan ook goed werken. De sleutel voor uw deur moet u daarbij ook niet verstoppen onder een mat of steen bij de deur. Inbrekers zijn niet dom en hebben op deze manier snel toegang tot uw woning. Tot slot raden wij u af om een adreslabel te hangen aan uw sleutelbos. Vermeld liever alleen uw mobiele telefoonnummer, zodat een eerlijke vinder contact met u kan opnemen.