Alarmsysteem kopen

Alarmsysteem kopen waar moet u op letten.

 
Een alarmsysteem kopen voor een woonhuis is niet altijd eenvoudig. Er zal rekening gehouden moeten worden met een aantal omstandigheden. Een standaard oplossing is zelden de juiste oplossing. Elke woning en de bewoners zijn immers uniek. Wij installeren dagelijks alarmsystemen voor particuliere woningen en bedrijven, hiermee hebben we een schat aan ervaring opgedaan. Alleen met een goed advies en de juiste beveiligingsproducten kunnen we uw woning optimaal beveiligen.
 
Heeft u behoefte aan een persoonlijk advies bij het kopen van een alarmsysteem? Neem contact met ons op.

Plaatsing centrale unit:

De centrale van het alarmsysteem heeft een aantal voorzieningen nodig. Zoals een 230v stopcontact en een telefoonaansluiting (vaak op de modem) of een LAN internet aansluiting. Is uw alarminstallatie uitgerust met een GSM module en simkaart dan is een vaste aansluiting niet noodzakelijk. Alleen de Jablotron JA106K(R) en JA101KRLAN centrale hebben standaard een LAN en GSM aansluiting. Het Ajax alarmsysteem is standaard van een LAN aansluiting voorzien.
 

Als u van bekabelde componenten gebruik maakt zoals een bekabeld bedieningspaneel sirene flitser etc dan zullen deze ook bekabeld aangesloten worden op de centrale. Het meest voor de hand liggend is om de centrale in de meterkast te monteren. Hier zijn de meeste voorzieningen vaak reeds aanwezig. Bekabeling van een sirene of bedieningspaneel is vaak eenvoudig en netjes weg te werken. De meterkastdeur kan ook simpel voorzien worden van een bekabeld magneetcontact. Zo is de centrale extra beveiligd. Wanneer u een volledig draadloos alarmsysteem met een GSM module wil toepassen dan is er alleen een 230v stopcontact nodig. De centrale kan dan op een andere plaats in uw woning gemonteerd worden. Hou er rekening mee bij het alarmsysteem samenstellen dat deze ook vaak op de modem is aangesloten (jablotron 100)
 

Plaatsing bedieningspaneel:

Met het bedieningspaneel kunt u het alarmsysteem aan en uit zetten ook de alarm en technische meldingen van het alarmsysteem zijn zichtbaar op het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel kan draadloos of bekabeld aangesloten zijn op het alarmsysteem. Het aan en uitschakelen gaat met een tijdsvertraging (30 sec) Alarmsensoren tussen het bedieningspaneel en de in/uitgang reageren met een vertraging. Zo heeft u de tijd om de alarminstallatie aan en uit te zetten, zonder dat u zelf een alarm veroorzaakt.
 
Als u uw huis niet alleen verlaat of betreedt door de voordeur dan kan het soms handig zijn om een extra bedieningspaneel te monteren. In de meeste gevallen is een bedieningspaneel in de hal entree nabij de voordeur en de trap (nachtstand) voldoende. Een bedieningspaneel op de overloop is vooral makkelijk bij het inschakelen van de nachtstand. U kunt dan ook de bewegingsdetectoren op de beneden verdieping activeren.

Plaatsing magneetcontacten op deuren en ramen:

Deze sensoren zijn zeer effectief de indringer staat bij het forceren van een deur of raam nog buiten als het alarm wordt geactiveerd. Ook zijn deze sensoren prima te gebruiken als u loslopende huisdieren in uw woning heeft (honden katten)
 
Wij adviseren de ramen en deuren die makkelijk bereikbaar zijn (ook vanaf een plat dak) of die uit het directe zicht van omwonende zijn, te voorzien van een magneetcontact. Als u een slaapkamerraam wil beveiligen dan kunt u de sensor eventueel dusdanig monteren dat de kierstand nog bruikbaar is. Bij verder openen van het raam zal het alarm geactiveerd worden.
 

Plaatsing bewegingsdetectoren PIR:

Een bewegingsdetector is de meest toegepaste alarmsensor van een alarmsysteem. Deze sensor detecteert het verplaatsen van warmte bronnen middels infrarood detectie. De afkorting PIR betekend passieve infrarood detector. Deze sensoren detecteren niet alleen een mens maar ook een huisdier (honden en katten) Hiermee zal dus rekening gehouden moeten worden in de projectie van een alarminstallatie. Er is een duo bewegingsdetector voor de Oasis en de JA100 leverbaar deze monteert u op een hoogte van 1,2m vanaf de vloer deze zal vanaf 1m hoogte detecteren, huisdieren lopen er onderdoor. Heeft u een kat, let dan op dat deze niet alsnog gedetecteerd wordt als hij/zij op een meubelstuk klimt. De meeste huisdieren blijven zo vrij van detectie. Jablotron alarmsystemen kunnen alleen uitgerust worden met bekabelde huisdier immuun PIR sensoren welke op gewicht detecteren. Voor het Risco Agility 3 alarmsysteem is er echter wel een draadloze bewegingsdetector die huisdier immuun is tot 36KG tot een hoogte van 1,5M detectie van de vloer. Deze sensor kan wel op een hoogte van 2,2m van de vloer gemonteerd worden.
 

De PIR sensoren zijn zeer effectief u kunt met een sensor een grote ruimte beveiligen. Met een bewegingsdetector in de woonkamer / keuken hal entree en op de overloop heeft u een woning beveiligd. Let er wel op dat een bewegingsdetector op de overloop niet actief is in de nachtstand. Het is wenselijk dat u zonder het alarmsysteem uit te schakelen vrij kunt rondlopen tussen een slaapkamer en badkamer. Het advies is om een bewegingsdetector niet in direct zonlicht of boven een verwarmingsradiator te monteren. Tocht kan ook een oorzaak zijn van een storing. Een alarmsysteem samenstellen is toch vaak niet zo eenvoudig als men denkt.
 

Plaatsing glasbreuk detector:

 

Een glasbreuk detector detecteert het geluid van brekend glas en de luchtdruk verandering in de ruimte waar deze sensor is gemonteerd. Alleen als deze samen gedetecteerd worden dan zal het alarmsysteem geactiveerd worden. Bij voorkeur monteren we deze sensor binnen 8 meter direct tegenover de ramen die u wil beveiligen. Glasbreuk detectoren detecteren geen brekend glas van ruiten met een oppervlakte kleiner dan 1m2. Glasbreuk detectie wordt ook bemoeilijkt door raamfolie en dikke gordijnen. Deze sensoren in combinatie met magneetcontacten zijn prima te gebruiken bij loslopende huisdieren.
 

Plaatsing sirene en flitslamp.

Een sirene en flitslamp zijn zo gehete alarmgevers. Deze zijn bedoeld om de indringer te verjagen en u en uw omgeving te waarschuwen bij een alarm. Er zijn draadloze en bekabeld aangesloten sirenes leverbaar. Wij adviseren minimaal 1 bekabelde sirene te gebruiken. Als u gebruik maakt van een draadloos Jablotron Oasis bedieningspaneel dan is het gebruik van een draadloze binnen sirene ook aan te raden. Deze geeft ook de in en uitloop signalen weer, wanneer u het alarmsysteem aan of uitschakelt. Het is ook mogelijk om op de buitengevel van uw woning een bekabeld aangesloten oranje flitslamp te monteren. Bij een alarm zal deze flitsen, deze heeft natuurlijk ook een preventieve werking. Een buiten sirene/flitser is ook een optie al is dit in veel gemeenten niet direct toegestaan. Een vergunning is soms nodig, of u bepaald natuurlijk zelf in overleg met omwonenden of u deze toepast. Een sirene zal bij een alarm niet continu blijven klinken. De standaard alarmtijd is 4 minuten, na deze tijd is het alarm weer gereed om een nieuw alarm te detecteren.

Alarmcommunicatie module.

Een alarminstallatie kan alarmberichten naar een of meer mobiele en vaste telefoonnummers verzenden. Dit kan per SMS of per telefoonoproep met een gesproken tekst. Een PSTN module is aangesloten op de vaste telefoonlijn van de woning waar het alarm is gemonteerd. Een GSM module is voorzien van een eigen simkaart.
 

Werking GSM module:

Deze module is voorzien van een eigen simkaart en telefoonnummer prepaid of simonly. Bij een alarm ontvangt u direct op een of meer mobiele telefoons een SMS alarmbericht. In dit bericht staat precies welke sensor of sensoren het alarm hebben geactiveerd. Bij een melding van 2 verschillende sensoren weet u dus zeker dat het niet om een valse melding gaat. Wanneer het alarm toch netjes wordt geannuleerd door een geldige gebruikers code dan krijgt u hier ook een melding van. De technische meldingen van het alarmsysteem worden ook per SMS verzonden. U weet dus exact wat er loos is, deze module belt u ook op om omdat een SMS soms onopgemerkt blijft. Een leuke bijkomstigheid is ook dat u op afstand middels uw mobiele telefoon het alarmsysteem kan uit en aan schakelen.
 

Alarmsysteem kopen ? Neem contact met ons op voor een offerte. Vul het onderstaande formulier in of bel 030 688 77 89

 

Neem contact met ons op.

  

 

Huis beveiligen bij VeiligHuis.eu begint bij een goed advies. Beveiligen is altijd maatwerk. Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor een camerasysteem met haarscherpe beelden. Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies en offerte. Deze website is onderdeel van De Kruijk Beveiliging. te IJsselstein reeds 11 jaar een beveiligings- begrip voor particulier en bedrijf.

 

 

Een ogenblik geduld, het formulier wordt geladen...

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »