Draadloos alarmsysteem

Draadloze alarminstallatie is dat wel betrouwbaar!

Het grote voordeel van een draadloos alarmsysteem is natuurlijk het ontbreken van bekabeling tussen de centrale unit en de alarmsensoren. Dit maakt de montage redelijk eenvoudig en flexiebel. Er hoeven immers geen kabels en kabelgootjes door uw woning aangelegd te worden. Een draadloze alarminstallatie is ook betrouwbaar (mits NCP / INCERT gekeurd) En kan tot klasse 2 goedgekeurd zijn. Dit is ruim voldoende voor een particuliere woning.

 
Draadloze alarmsystemen frequentie:
868Mhz is speciaal vrijgehouden voor beveiliging`s doeleinden. De Jablotron Oasis en JA-100 werken op de 868Mhz frequentie.
433Mhz is een oudere frequentie de Profi werkt op deze bandbreedte. In zijn algemeenheid is het zo dat hoe lager de frequentie hoe verder het bereik. Denk hierbij aan luide muziek de lage bas tonen zijn verder hoorbaar dan de hoge tonen. Verstoring van het draadloze signaal kan door het alarmsysteem bewaakt worden. Bij de Jablotron JA-100 en de Het draadloze signaal in een woning wordt gedempt door betonnen vloeren en muren aluminium folie (onder laminaat en ter isolatie) Ook elektra leidingen met aarde aansluiting dempen het draadloze signaal. Echter voor een woonhuis met 2 verdiepingen zijn er vrijwel nooit problemen met het signaal. ook een schuur of bijgebouw kunnen vaak zonder problemen beveiligd worden met een draadloze sensor.
 
1 weg en 2 weg communicatie.
Draadloze onderdelen van het alarm kunnen 1 weg communiceren (alleen zenden) en 2 weg communiceren (zenden en ontvangen) Een draadloos bedieningspaneel, sirene en sommige afstandsbedieningen. Zijn voorzien van 2 weg communicatie, deze sensoren kunnen commando’s van het alarmsysteem ontvangen. Bijvoorbeeld ter indicatie van het einde alarm (sirene stopt) of een indicatie dat het alarmsysteem werkelijk is in of uit geschakeld (afstandsbediening 2 weg) of natuurlijk een draadloos bedieningspaneel. Vrijwel alle draadloze alarmsensoren zijn voorzien van 1 weg communicatie. Zij zenden alleen een alarm open detector of technische storing bericht naar de centrale unit van de alarminstallatie.
 
Batterijen:
Een draadloze alarmsensor heeft natuurlijk wel energie nodig om te kunnen functioneren. Deze wordt geleverd door batterijen. Afhankelijk van het merk en model alarmsysteem kunnen dit lithium batterijen of alkaline batterijen zijn. Een gemiddelde levensduur van de batterijen is ongeveer 2 jaar met uitzondering van het Profi alarmsysteem deze gaan ongeveer 1 jaar mee. Alarmsysteem fabriekanten geven vaak een langere levensduur op dan in de praktijk haalbaar is. Onze ervaring is dat bijvoorbeeld bij de Oasis alarminstallatie de lithium batterijen na 2 jaar vervangen moeten worden. Bij moderne alarmsystemen worden vaker alkaline batterijen gebruikt, deze zijn goedkoop en makkelijk te verkrijgen. Ook voor deze alarmsystemen geld dat de alkaline batterijen 2 jaar meegaan in de praktijk. Ons advies is dan ook altijd vervang alle batterijen van het alarmsysteem na 2 jaar. Dan staat u nooit voor verassingen wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat en het alarmsysteem geeft voor of tijdens de vakantie aan dat er batterijen moeten worden vervangen. Elk alarmsysteem geeft zelf aan als er batterijen dreigen leeg te raken. Ook een draadloos alarmsysteem voor uw huis kopen? Bestel in de webshop of neem conact met ons op voor een advies.
 

Draadloos alarmsysteem kopen? Neem contact met ons op voor een offerte. Vul het onderstaande formulier in of bel 030 688 77 89

 

Neem contact met ons op.

  

 

Huis beveiligen bij VeiligHuis.eu begint bij een goed advies. Beveiligen is altijd maatwerk. Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor een camerasysteem met haarscherpe beelden. Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies en offerte. Deze website is onderdeel van De Kruijk Beveiliging. te IJsselstein reeds 11 jaar een beveiligings- begrip voor particulier en bedrijf.

 

 

Een ogenblik geduld, het formulier wordt geladen...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »