Hikvision app en software

Hikvision app en software hoe kan ik camerabeelden bekijken op mijn telefoon.


Een van de grootste verkoop argumenten van een Hikvision camerasysteem is het live camerabeelden bekijken via de smartphone en tablet. Dit kan met de IVMS-4500 app voor Apple IOS en Android toestellen. Deze kunt u dowloaden in de app store van uw telefoon.
IVMS 4500 app  app store  Play store

Om de camerabeelden van uw camerasysteem te bekijken via de app is het volgende nodig:

 • Het camerasysteem moet aangesloten zijn op het internet voor de Hikvision app.
 • Modem/router poorten 80 / 8000 / 554 moeten TCP doorverwijzen naar de recorder.
 • U moet uw IP adres weten surf naar watismijnip.nl met een pc in het netwerk.
 • U moet natuurlijk de gebruiker naam en het wachtwoord van uw camerasysteem weten.


Ga in de Hikvision app naar instellingen - apparaten - + om toe te voegen - handmatig toevoegen.

Vul dan de volgende gegevens in:

 • Bijnaam geef een naam aan uw camerasysteem bijvoorbeeld camera thuis.
 • Modus registreren kies IP/Domain.
 • Adres vul hier uw ip adres in vergeet de puntjes niet tussen de cijfers.
 • Gebruiker naam is vrijwel altijd admin
 • Wachtwoord deze weet u zelf.
 • Toets rechts boven in de app op floppy icoon om de gegevens op te slaan.

Bij het hoofd menu kunt u kiezen voorproef dan rechtsboven in de app kiest u de camera`s
Verder is het zaak de app te verkennen er kunnen ook camerabeelden worden terug gekeken.
De bovenstaande stappen zijn omschreven voor de app voor uw telefoon. De app voor uw tablet werkt in hoofdlijnen het zelfde maar de lay-out kan anders zijn.

Uw camerasysteem koppelen met uw PC.

Het is ook mogelijk om uw camerasysteem te koppelen aan uw PC of laptop, ik geef u het voorbeeld voor een Windows PC. En voor de Mac is er ook een oplossing voorhanden.

Het is mogelijk om via Internet explorer contact te maken met het camerasysteem. Ga in de browser naar het interne IP adres van uw camerasysteem. Bijvoorbeeld zo http://192.168.2.40 heeft u de poort 80 aangepast naar een andere poort dan zult u achter het adres : en poortnummer moeten tupen. Het inlog scherm van het camerasysteem zal verschijnen vul de gebruiker naam en het wachtwoord in. Bij het openen van het scherm zal gevraagd worden om een plugin of toepassing toe te staan. Dit is nodig om daadwerkelijk camerabeelden te kunnen bekijken sta dit dus toe en sluit daarna eventueel internet explorer af en weer opnieuw op. Nu is het mogelijk om live camerabeelden te bekijken en beelden terug te kijken en uw systeem configureren via de PC. Dit is allemaal ook mogelijk met een Apple PC Mac het enige verschil is dat u voor de Safari browser een plugin moet downloaden op de website van hikvision kijkt u maar eens op de website http://overseas.hikvision.com/en/tools_82.html


Op deze bewuste website is het ook mogelijk om client software IVMS 4200 te downloaden voor uw Windows en Mac. Met deze software kunt u ook uw camerasysteem beheren.

Modem router poorten openen voor de Hikvision app.

Het is nog steeds noodzakelijk om 3 poorten van uw modem router open te zetten voor de app. De cloud p2p oplossing is er momenteel wel maar naar onze mening nog niet optimaal. Wat is er nodig om de poorten van uw modem router open te zetten:

 • Inlog gegevens van uw modem (niet de draadloze netwerk sleutel)
 • IP adres van de modem router bijvoorbeeld 192.168.2.254 (Veel KPN modems)
 • Zoek in de modem naar port forwarding of NAT en aplication.
 • Google naar port forwarding en uw modem merk en type voor specifieke info.
 • Standaard poorten 80 / 8000 / 554 op TCP open zetten en verwijzen naar de recorder.
 • Weet welk IP adres het camerasysteem gebruikt zorg dat deze op statisch is ingesteld.


Poorten openen op de modem blijft toch erg specifiek er zijn veel verschillende merken en modellen. Ook heeft een provider soms een dynamisch IP adres (Ziggo Caiway Zeelandnet) uw IP adres op de locatie kan dus soms veranderen. De ervaring is dat dit niet extreem vaak gebeurd. Bij KPN Telfort komt dit niet zo vaak of zelfs nooit voor)

Nog even de belangrijkste speerpunten op een rijtje:

 • Zoek uw IP adres surf naar www.watismijnip.nl
 • Zet het IP adres van de recorder op statisch.
 • Controleer of het camerasysteem is verbonden met uw netwerk door in de browser naar het ip adres van de recorder te gaan.
 • Open de poorten (standaard) 80 / 8000 / 554 op TCP of TCP en UDP
 • Weet uw inlog gegevens van de modem en het camerasysteem.

Monitor aansluiten op het camerasysteem.

Wat ons betreft de allerbeste manier om uw camerasysteem te bedienen met aangesloten monitor en USB muis. Via het menu van het camerasysteem kunt u perfect het systeem instellen en beelden terug kijken. Geen gedoe met netwerken en IP adressen en wel of geen internet en WiFi. U kunt de monitor natuurlijk ook als back-up aansluiten we begrijpen dat u ook niet in de meterkast wil staan om camerabeelden terug te kijken. Indien het systeem niet goed verbonden is met het netwerk is het zo wel mogelijk om instellingen aan te passen en toch even snel beelden terug te kijken. Staat uw camerasysteem bijvoorbeeld in de werkkamer dan is het wel erg handig om direct camerabeelden te kunnen zien. Van bijvoorbeeld de voordeur of de winkelvloer etc.

Hikvision app en software bij veilighuis.eu

Hikvision camerasysteem kopen? Neem contact met ons op voor een offerte. Vul het onderstaande formulier in of bel 030 688 77 89

 

Neem contact met ons op.

  

 

Huis beveiligen bij VeiligHuis.eu begint bij een goed advies. Beveiligen is altijd maatwerk. Bij ons bent u ook aan het juiste adres voor een alarmsysteem met app. Heeft u interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies en offerte. Deze website is onderdeel van De Kruijk Beveiliging. te IJsselstein reeds 11 jaar een beveiligings- begrip voor particulier en bedrijf.

 

 

Een ogenblik geduld, het formulier wordt geladen...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »